Persoane interesate

vineri, 20 aprilie 2012

Leapsa cu si despre carti 2 in 1

Am primit demult, tare demult o leapsa de la George - nu am uitat, dar am amanat si ezitat pana am lasat-o balta pe motiv principal ca nu mi se potriveste. Asa ca in rezumat va spun ca e chestia cu leapsa:  nu cred ca am o viata atat de interesanta incat sa merite o biografie, nici sa plictisesc vreun autor anume cu aceasta misiune (desi, daca ma gandesc bine, am citit si carti mai plictisitoare decat povestea mea :) ... si pana la urma de ce nu o scriu eu?!? Deci dupa ce m-am invartit in jurul acestor intrebari, am cam lasat-o balta cu leapsa respectiva, pentru nu cred la sfarsitul lumii as alege o carte, nici nu as elimina personaje din carti, nici nu masor dorinta pentru o carte in km. etc. Deci, nu am uitat de leapsa, dar nu am tocmai raspunsurile ... potrivite (pentru intrebarile de la leapsa, intrati aici)


In acelasi univers al cartilor m-am invartit toata ziua: am descoperit noua campanie din grupul vALLuntar initiat de editura All prin intermediul acestei postari. Click pe link, vedeti conditiile si daca va face vreo carte cu ochiul, incercati sa intrati pe traseul cartii.
De la aceasta lista de "carti calatoare" am ajuns sa citesc cateva prezentari ale unor carti care mi-au atras atentia, apoi blogurile incluse si pe cai ocolite am ajuns la blogul Oanei si de cateva ore citesc postarile ei (are un stil de a povesti grozav ... si mi-a oferit o doza de buna dispozitie). Din postare in postare am ajuns la o leapsa pe care am "imprumutat-o" si uite asa ne gasim aici:



1. Ce carti ai citit anul trecut?
Sa-mi fie rusine, nu-mi amintesc - din scoala generala si chiar pana in facultate am avut o lista, ba chiar fise, la toate cartile citite, imi pare rau ca am renuntat. Dar stiu sigur ca am citit Fata de hartie de Guillaume Musso (cea de la bookcrossing), am recitit cateva fragmente din Pacatele noptii de Tami Hoag si am inceput Socul de Robin Cook, pe care am terminat-o anul acesta. Aici vorbesc de formatul clasic tiparit si pe astea le vad pe raft si imi amintesc. Am citit ebooks si nu-mi amintesc exact care, iar la audiobooks la fel (anul trecut am inceput sa re-ascult seria In death de J.D. Robb si am citit ascultat cateva volume din cartile lui Clive Cussler) – nu am o lista.
2. Ce carte/carti citesti in acest moment?
Am inceput Marker de Robin Cook (formatul clasic tiparit), vreo 2 ebook-uri (si uite ca mi-am amintit ca trebuie sa ma intorc la New York to Dallas de J.D. Robb), iar la audio am ajuns la vol 18 din serie, Portrait in Death – sunt mai silitoare la audio pentru ca merge si cu ochii inchisi :)
3. Ce carti vei citi in acest an?
N-am idee – nu fac liste de acest gen, nici nu-mi fac planuri legate de un anumit numar de carti – a se vedea de ce blogul meu nu e unul dedicat cartilor – imi place lectura, dar nu prea ii mai aloc timp si mi-e rusine sa ma numesc "pasionata de lectura". Si pentru ca mi-am dat seama de aceasta lipsa de timp si de chef, ma inscriu mai rar la concursurile cu carti si cuget bine inainte de a ma inscrie la vreo provocare la lectura. Acum, de exemplu m-a entuziasmat initiativa editurii All cu campania lor si m-am inscris si eu pentru o carte la unul dintre blogurile participante (mai bine zis la autoarei blogului) – dar mi-e rusine sa spun ca nu e dorinta aia arzatoare de alta data, daca o primesc, bine, daca nu ... Deci orice punct de pe o eventuala lista de lecturi din acest an va fi o victorie :)
4. Care este cartea ta preferata?
Cred ca am carti preferate din mai multe genuri, dar hai s-o pun aici pe cea de la care a pornit "pasiunea" – Shogun de James Clavell
5. Care este cartea care ti s-a parut cel mai putin interesanta?
Cea mai aiurea de citit (interesanta ca stil, dar tare enervanta) – Ulise de James Joyce (lectura obligatorie in timpul facultatii – m-a intrebat profu’ daca mi-a placut, am zis nu, si mi-a zis ca-s masochista :) si pentru nu sunt, pe Faulkner nici nu l-am atins; Enigma Otiliei m-a plictisit la culme si daca nu citeam de ea pe blogul Oanei nici nu mi-ar fi venit in minte. Pana aici au fost obligatorii (si sunt de fapt mai multe „prea putin interesante”), iar dintre cele citite la libera alegere, tin minte ca m-am incapatanat sa termin una, tot sperand ca va deveni interesanta (sperante desarte) – nici nu-mi amintesc titlul si nici n-am chef sa-mi caut vechea lista – tot ce-mi amintesc din ea e tehnica de asamblare a vitraliilor :)
6. Care este melodia care iti creeaza o atmosfera relaxanta atunci cand citesti?
In general citesc in liniste – daca e galagie in jur, pun muzica instrumentala (pian, chitara) ca sa anulez zgomotul care ma deranjeaza. Cum in ultima vreme ascult mai mult carti audio ... aia e muzica ce-mi place :)
7. Esti pasionat de jocurile pe calculator? Daca da, care este jocul tau preferat?
Nu, niciun fel.
8. Care este filmul tau preferat?
Primul care-mi vine in minte e La vita e Bela.
9. Ai da bani pe o carte interesanta sau pe bere ori o trusa de farduri?
Cartea – cu siguranta; nu beau bere, doar sa o cumpar pentru fratele meu; iar farduri nu folosesc ... iarasi, doar daca le fac cadou.
10. Care sunt cele 5 carti pe care le-ai recomanda oricui?

Oricui? Lectura tine de gusturi, deci hai sa gasesc ceva din genuri diferite, poate prind mai multe genuri&gusturi – Poveste fara sfarsit de Michael Ende (pentru copilul din noi); Omul demolat de Alfred Bester (SF); Aurul albastru de Clive Cussler (aventuri); Cocosatul de Paul Feval- fiul (de fapt mai toate romanele lui sunt interesante la o anumita varsta) (cred ca intra la istoric&aventuri) si ar trebui sa mai gasesc o carte din genul romantic si ... nu-mi vine nimic in minte ... stati s-o caut pe Jude Deveraux, mi-au placut cartile ei si intra la acest gen ... sa zicem Un inger pentru Emily (usurica si draguta)


Si dupa ce am raspuns la intrebarile astea imi dau seama ca nici leapsa asta parca nu mi se potriveste si mi-e rusine ... unde-o fi disparut dorinta aia arzatoare de stateam pana la 2-3 noaptea sa termin o carte?!? Dau vina pe tehnologie, pe multitudinea de seriale care imi mananca timpul si activitatea profesionala care imi oboseste ochii ... si ma consolez ca totusi nu am pierdut de tot contactul, doar ca am trecut pe audio – sunt tot carti, dar nu se mai cheama lectura ... nu a mea :(

Astept reactiile voastre si daca v-a placut leapsa, va invit sa o preluati!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu