Persoane interesate

vineri, 30 noiembrie 2012

Noutati literare

... in raftul meu, si anume :)
Am primit cadou de la Iulia (multumesc inca o data) un roman scris de unul dintre autorii mei preferati, Clive Cussler si anume primul volum din seria Isaac Bell care include (deocamdata) 5 volume: The Chase (Urmarirea) (pe care abia astept s-o citesc), The Wrecker, The Spy, The Race, The Thief. Personajul central este un detectiv, o schimbare fata de celelalte serii ale lui Cussler - abia astept sa vad cum e. 

La începutul anilor 1900, un spărgător de bănci fără scrupule îşi face intrarea la locul faptei sub deghizări fără cusur, după o analiză minuţioasă a locurilor şi a obiceiurilor, după care îi ucide fără nici o remuşcare pe toţi cei prezenţi, reuşind astfel să rămână neidentificat. Pe urmele acestui infractor periculos porneşte Isaac Bell, un detectiv înzestrat atât fizic, cât şi intelectual, suficient de bogat încât să îşi permită o viaţă de huzur, dar care este prea tânăr şi prea plin de energie pentru a se mulţumi numai cu atât. Din Arizona şi până în Colorado, pe străzile din San Francisco din perioada dezastruosului cutremur şi a incendiului devastator care a urmat, până aproape de graniţa cu Canada, Bell este pe urmele celei mai ascuţite minţi criminale pe care a întâlnit-o vreodată, şi a unei femei care se pare că deţine cheia identităţii banditului. Folosindu-se de ştiinţă, de arta deducţiei şi de intuiţie, lui Isaac Bell îi va fi necesar tot talentul cu care este înzestrat nu numai ca să îl prindă pe criminal, dar şi să supravieţuiască. (prezentare preluata de aici)

E urmatoarea mea lectura de pe lista, am inceput un roman de Danielle Steel, nu prea interesant (m-am invatat cu actiunea si ritmul mai rapid :) dar odata inceput incerc sa termin. Partea interesanta e ca romanul pe care-l citesc acum, (Amazing Grace), are ca eveniment central cutremurul din San Francisco din 1989 si cel din 1906 e mentionat. 
Lista mea de lectura e destul de lunga, trebuie sa ma pun pe treaba cat am ceva timp liber. 

Voi ce mai cititi? Ce mai aveti pe lista? (n-am rezistat sa nu intreb, desi nu mai am nevoie de alte tentatii :))

L.E. Carmen a initiat un nou Bookcrossing cu cartea Fetele rele obtin tot ce vor, fetele bune nu pierd nimic - pentru cei interesanti, inscrierile se fac aici.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu